Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND

Drabbades av cancer - då förlänger klubben hans kontrakt

Foto: Scanpix

Benjamin Köhler har precis diagnosticerats med cancer. Då gör Union Berlin en fin gest, och förlänger med mittfältaren.
- Sjukdomen är en chock, men vi vet att han kommer tillbaka, säger president Dirk Zingler.

Det var tidigare den här veckan som den 34-årige Köhler offentliggjorde den tråkiga nyheten om sitt hälsotillstånd. Han har drabbats av Hodgkins lymfon, en slags cancersjukdom som angriper lymfsystemet.

- Jag och min familj har mottagit ett hårt slag och just nu förnimmer vi en overklighetskänsla. Det handlar om att ta in och processa det som hänt i första hand, men sedan ska jag bekämpa sjukdomen med allt jag har. Ni kommer att få se mig på fotbollsplanen igen, sade han då.

Och nu kommer ett hjärtevärmande besked från Köhlers klubb Union Berlin. Bundesliga 2-laget har bestämt sig för att förlänga det avtal som egentligen skulle löpa ut den kommande sommaren. Tränaren Norbert Düwel kommenterar på Unions officiella hemsida.

- Benny är och förblir en viktig del i vårt lag. Hans sjukdom kom som en chock för oss alla, men vi är övertygade om att han en vacker dag kommer att bära Union-tröjan igen. Han är en kämpe, på planen och utanför, säger Düwel.

President Dirk Zingler lägger till:

- Vi ville visa Benny vad han betyder för oss och därför kändes detta beslut självklart. Sjukdomen kommer att kräva mycket av honom och hans familj, och om vi kan erbjuda trygghet gör vi gärna det.

Det nya kontraktet sträcker sig till juni 2016.

Fotbollskanalen.se har tidigare skrivit ett långt reportage om just Union Berlins ställning inom tysk fotboll. Klubben försöker vara en motpol till kommersialiseringen inom idrotten, och har som valspråk att supportrarnas åsikter ska vara vägledande även i framtiden. Även om det skulle ske på bekostnad av sportsliga framgångar och avancemang till högsta serien.

Publicerad 2015-02-06 kl 09:39

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER