Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
40v

Emir Kujovic: "Jag tar det här året som en nystart"

Foto: Bildbyrån

Emir Kujovic

Efter en "bortkastad säsong" i Belgien spelar nu Emir Kujovic i Tyskland.
Där har han svårt att bli helt ordinarie i 2. Bundesliga-ledaren Fortuna Düsseldorf.
- Jag tar helt enkelt det här året som en nystart, säger han till svenskafans.com.

2015 blev Emir Kujovic skyttekung i allsvenskan, när hans IFK Norrköping vann SM-guld. Sommaren 2016 lämnade han sedan för Gent, men redan ett år senare gick flyttlasset vidare till Tyskland efter att han hamnat i frysboxen i Belgien. Nu är anfallaren inne på sin debutsäsong i Fortuna Düsseldorf och hittills har han gjort två mål på fyra starter och 14 inhopp i laget som leder 2. Bundesliga.

I en intervju med svenskafans.com förklarar Kujovic att han trivs väldigt bra i Düsseldorf och att han önskar att han kom till klubben tidigare. Anfallaren berättar att laget ville värva honom redan under hans tid i Norrköping, men att han då tackade nej till en flytt på grund av det stundande EM-slutspelet sommaren 2016.

Om anledningen till varför det inte blivit särskilt mycket speltid i Düsseldorf säger Kujovic följande till svenskafans.com:

- Till att börja så missade jag försäsongen i somras när jag kom hit. Jag kom från en bortkastad säsong i Gent, så redan där var jag lite efter. Sedan måste man också inse att det är ett riktigt bra lag jag spelar i. Det har gått bra för oss och anfallarna har gjort mål, så det är bara till att vänta på min chans. Så även om jag inte spelat så mycket är jag ändå nöjd och ska inte klaga med tanke på förra säsongen. Jag tar helt enkelt det här året som en nystart.

Med tanke på situationen i klubblaget har den tidigare landslagsanfallaren inga större förhoppningar om att bli uttagen i den svenska VM-truppen.

- Man måste vara realistisk också. Du måste spela i ditt klubblag och prestera för att komma med och jag har inte varit med det senaste året, så jag tror inte att chanserna är så stora för min del. Men det är inget jag grämer mig över, utan jag är ganska realistisk av mig, säger Kujovic.

Publicerad 2018-03-06 kl 09:45
Annons
Annons
Annons