Formsvackan fortsätter för Hoffenheim - kryssade mot jumbon

Bundesliga

Inte heller mot Paderborn gick det vägen för Hoffenheim.
Efter ett försvarsmisstag i den första halvleken slutade mötet med poängtapp, 1-1.

Två lag med minst sagt svag form – noll segrar senaste sju – drabbade samman på Benteler Arena i Paderborn. Hemmalaget med samma namn som staden anlände med vision om att ta poäng för att undvika nedflyttning, gästade Hoffenheim med sikte på ett bättre resultat än senast (0-3 mot Hertha Berlin) och nya tag mot en sjätteplacering, som innebär kval till Europa League.

Revanchlustan efter debaclet senast gav också resultat - omgående. Efter knappt fyra spelade minuter var ledningen gästernas. Genom en kvick aktion, där ytterback Pavel Kaderabek tog sig runt på kanten, kunde han servera Robert Skov, som distinkt sköt in ledningsmålet.Men glädjen blev kortvarig.

Bara minuter efter öppningsmålet tog anfallaren Dennis Srbeny vara på en mycket tafatt passning i Hoffenheim-försvaret och placerade in kvitteringsmålet. Syndabocken i sammanhanget,  Ermin Bicakcic, verkade inte helt belåten när han lunkade in i Benteler Arenas katakomber vid pausvilan.

I den andra halvleken gjorde Hoffenheimspelarna allt för att slutligen få in ett ledningsmål, men än en gång ville sig det inte för de blåklädda. Matchen mot bottenlaget SC Paderborn slutade, ur Hoffenheim-synsätt, olyckligt nog med poängtapp, 1-1.

Redan kommande onsdag väntar nya ligamöten för både Paderborn och Hoffenheim. De förstnämnda möter Augsburg på bortaplan och sistnämnda Hoffenheim ställs mot Köln hemma i Sinsheim.