Forsberg brände friläge med Neuer - när Bayern visade musklerna i cupfinalen

Sverige (herr)

Emil Forsberg brände ett friläge vid ställningen 0-1.
Bayern München vann till slut cupfinalen mot Leipzig med 3-0, efter mål av Kingsley Coman och två av Robert Lewandowski.

På lördagskvällen ställdes ligavinnarna Bayern München mot ligatrean RB Leipzig i den tyska cupfinalen på Olympiastadion i Berlin. Timo Werner och Emil Forsberg fanns båda två med från start i nederlagstippade Leipzig - och i Bayern inledde skyttekungen Robert Lewandowski på topp.

Och det var Lewandowski som skulle sätta ledningsmålet.

I den 29:e minuten tog han sig fram och, på pass från David Alaba, tryckte han in säsongens 39:e mål.

Resultatet stod sig halvleken ut.

Tidigt i den andra halvleken kom Forsberg fri med Neuer, men den tyske målvakten stod för en imponerande reflexräddning och styrde avslutet ut över kortsidan.

Leipzig spelade upp sig och hade inledningsvis i den andra halvleken flera farliga chanser att kvittera.

Men det var till slut inget snack om vilka som förtjänade att vinna.

Kingsley Coman gjorde 2-0 och med fem minuter kvar att spela noterades Lewandowski för sitt andra för kvällen. Matchen slutade 3-0 till Bayern.

Både Franck Ribéry och Arjen Robben kom in i den andra halvleken. Det var med största sannolikhet duons sista framträdande i Bayern-tröjan.

Det var klubbens första cuptitel sedan 2016.

RB Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Orban, Konate, Halstenberg - Sabitzer, Adams, Kampl, Forsberg - Poulsen, Werner.

Bayern München: Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Martinez, Müller, Thiago - Gnabry, Lewandowski, Coman.