Bundesliga

Underläge i paus.
Men sedan satte Emil Forsberg igång födelsedagsfirandet.
Han blev målskytt när RB Leipzig krossade Greuther Fürth med 4-1.

Matchen började tungt för RB Leipzig. Första halvlek såg ut att bli mållös, men Greuter Fürth fick en straff i sista minuten. Det var Branimir Hrgota som fick förtroendet och satte in 1-0. Underläge för Leipzig i paus, men det skulle ändras i andra.

Det var Yussuf Poulsen som hittade fram till en kvittering, efteratt Emilforsberg spelat fram bollen. Och det var bara starten på Forsbergs födelsedagsfirande. 30-årsdagen skulle även bjuda på ett mål från svensken.

Även i detta mål var Poulsen inblandad, där han felvänd i straffområdet försökte täcka bollen. En motståndarförsvarare gick in hårt och domaren dömde straff. Forsberg klev fram och satte in bollen vid vänstra stolpen. Målvakten Marius Funk var med på noterna, men fingertopparna nådde inte fram.

Det var bland det sista Forsberg gjorde i matchen innan han blev utbytt. In kom istället Dominik Szoboszlai, som hittade rätt direkt. Efter bara en minut på plan punkterade han matchen när han gjorde 3-1.

På stopptid assisterade ungraren också till matchens sista mål, som Hugo Novoa låg bakom. Succéinhopp från Szoboszlai med andra ord, och ett bra födelsedagsfirande för den svenske landslagsmannen.

Segern ger RB Leipzig viktiga poäng i jakt på tabelltoppen. De ligger nu på sjätte plats, medan Greuther Fürth är på jumboplats, med bara ett inspelat poäng.

Publicerad 2021-10-23 kl 17:27