Forsberg hjälte - gav Leipzig blytung seger

Bundesliga

Emil Forsberg hoppade in och gav Leipzig seger.
Svensken sänkte Union Berlin med matchens enda mål.
- Det var en välförtjänt seger, säger Forsberg enligt Leipzigs Twitter-konto.

Sveriges landslagsmittfältare Emil Forsberg, till vardags i RB Leipzig, inledde under onsdagskvällen på bänken mot Union Berlin hemma i Bundesliga. Efter en mållös första halvlek fick han dock hoppa in i den 60:e minuten och levererade sedan tio minuter senare.

Forsberg mötte då ett inspel i straffområdet från Dani Olmo och var kylig genom att sätta bollen i mål till 1-0. Det var svenskens femte fullträff den här säsongen, samtidigt som han även är noterad för lika många assist på 25 framträdanden. Leipzig höll sedan undan och vann med 1-0 mot toppkonkurrenten.

- Det var en välförtjänt seger och det är det enda som räknas. Inför matchen bestämde vi oss för att spela snabbt och vara kompakt. Vi spelade med vilja, passion och gjorde ett välförtjänt mål, säger Forsberg på Leipzigs Twitter-konto.

Leipzig är placerat på andra plats i ligan med fyra poäng upp till Bayern München i serieledning. Bayern vann under onsdagen med 1-0 borta mot Augsburg i Bundesliga.

- Vi fokuserar inte på Bayern, utan bara på oss själva, säger Forsberg.