Forsberg hjälte när Leipzig slog Bundesliga-rekord

Bundesliga

Ett mål och en assist när RB Leipzig slog ett 23 år gammalt Bundesliga-rekord och klev upp i serieledning.
Emil Forsbergs succé i Tyskland fortsätter.

Svenske landslagsmannen Emil Forsberg är stekhet just nu. Han har gjort mål i de tre senaste matcherna (två för RB Leipzig och en för landslaget) efter att han under fredagskvällen nätat borta mot Bayer Leverkusen i Bundesliga.

Yttermittfältaren avancerade från mittplan fram till någon meter utanför straffområdeslinjen, där han klippte till och fick se bollbanan lura Bernd Leno i Leverkusen-målet. Leno touchade bollen, men lyckades inte hålla den borta från nätmaskorna.

Det målet betydde 2-2 för Leipzig, i den 67:e minuten, och kort därefter var Forsberg nära att noteras för ett assist. Timo Werner sköt dock rakt på motståndarmålvakten efter att ha fått en djupledspass av svensken.

Men assisten skulle komma den också. I den 81:e minuten slog svensken ett inlägg mot den bortre stolpen som Willi Orban nickade in till 3-2. Lägg därtill att 25-åringen slog hörnan som ledde till 1-1 för Leipzig. Totalt har Forsberg stått för fem mål och fem assist i ligan den här säsongen, på elva matcher.

Leipzig vann matchen med 3-2 och det innebär att nykomlingen leder Bundesliga med tre poäng före Bayern München, som dock har en match mindre spelad (möter Borussia Dortmund under lördagen). Men segern innebär också att RB Leipzig har slagit Duisburgs 23 år gamla Bundesliga-rekord. För aldrig någonsin förut har ett lag i den tyska högstaligan inlett en säsong som nykomling genom att gå obesegrad igenom de första elva omgångarna. Den bedriften har Emil Forsbergs lag nu lyckats med.