Forsberg målskytt när Leipzig tappade poäng

Bundesliga

Det blev bara ett kryss (1-1) för RB Leipzig i matchen mot Eintracht Frankfurt.
Detta trots att Emil Forsberg gav Leipzig ledningen i den andra halvleken.

Den första halvleken mellan RB Leipzig och Eintracht Frankfurt bjöd inte på några mål, åtminstone inte något som stod sig. Mittbacken Willi Orban hade en boll i mål, men det dömdes bort för offside. 0-0 stod sig till paus, men i den andra halvleken skulle Leipzig få en perfekt start.

Emil Forsberg skulle efter bara en minut i den andra halvleken göra 1-0. Justin Kluivert bröt in från vänster och tog ett skott, målvakten släppte retur och där dök svensken upp och kunde sätta dit ledningsmålet. Målet var hans sjätte i Bundesliga den här säsongen.

I den 61:a minuten kvitterade gästerna genom Daichi Kamada. Flera mål blev det inte matchen och Leipzig tappade således två poäng i jakten på Bayern München i toppen.

RB Leipzig: Gulasci - Mukiele, Upamecano, Orban, Halstenberg - Haidara, Sabitzer - Sørloth, Forsberg, Kluivert - Poulsen

Frankfurt: Trapp - Tuta, Ilsanker, N'Dicka - Kamada, Sow, Hasebe, Rode, Kostic - Younes, Silva