Svensken gav sitt RB Leipzig ledningen tidigt i bortamötet med Köln.
- Köln har en stark trupp, men vi löser det jättebra, säger han enligt klubbens twitterkonto.

Emil Forsbergs framgångssaga i RB Leipzig fortsätter. Den svenske yttermittfältaren har varit en starkt bidragande orsak till att nykomlingen radat upp segrar - och spelarna i Bundesliga rankade honom tidigare under säsongen som en av ligans bästa offensiva mittfältare.

På lördagen slog han till igen.

Matchen på RheinEnergieStadion mot Köln var bara fem minuter gammal när Forsberg slog till och satte 1-0 för Leipzig.

Målet var Forsbergs sjunde för säsongen och han har dessutom noterats för nio framspelningar.

Matchen slutade 3-1 till Leipzig och Forsberg byttes ut i den andra halvleken efter 65 minuters spel

- Köln har en stark trupp men vi löser det jättebra, särskilt eftersom vi inte spelade speciellt bra i andra halvlek, säger Forsberg till klubbens twitterkonto.

Segern innebär att succélaget fortsatt är tvåa i tabellen, efter suveräna FC Bayern som under lördagen fullständigt mosade Albin Ekdals Hamburg och vann med 8-0.