Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Forsberg om succén: "Kom hit för att skjuta upp laget, nu har jag gjort det"

RB Leipzig är klart för Bundesliga.
En av de största hjältarna heter Emil Forsberg.
- Jag kom hit för att skjuta upp laget och nu har jag gjort det, säger han till Fotbollskanalen.

På söndagen besegrade RB Leipzig Karlsruhe med 2-0 vilket betyder att det blir spel i Bundesliga nästa säsong. Emil Forsberg gjorde 1-0-målet och blev stor hjälte. Via telefon når Fotbollskanalen en lycklig Forsberg mitt i firandet.

- Det här är hur skönt som helst. Jag är väldigt nöjd och lycklig. Jag kom hit för att skjuta upp laget till Bundesliga och nu har jag gjort det, säger han.

I januari 2015 skrev Emil Forsberg på för Leipzig och fick ett kontrakt på tre och ett halvt år. I vintras ryktades det att flera klubbar från de stora ligorna i Europa ville värva svensken, men då valde han i stället att förlänga avtalet med Leipzig till sommaren 2021. 

- En av anledningarna var att jag var säker på att spela i Bundesliga nästa säsong med det här laget och nu blir det ju så. Det finns sjukt stora resurser i den här klubben och vi är ju inte nöjda med det här utan vi ska fortsätta satsningen. Jag är sjukt glad med att jag tog steget till RB Leipzig för det har varit perfekt för mig, säger han.

Hur firar ni?
- Vi ska käka med laget och det lär väl bli några öl också. Det är mycket glädje nu. 

Publicerad 2016-05-08 kl 21:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons