Forsberg vinnare i toppmötet med Dortmund

Bundesliga

RB Leipzigs stjärna Christopher Nkunku spelade en stor roll när Emil Forsberg och Leipzig vann toppmötet mot Borussia Dortmund.

Toppmatch i Bundesliga mellan RB Leipzig och Borussia Dortmund där de förstnämnda verkligen behövde ta tre poäng för att ha en chans att hänga med i toppen. Leipzigs tränare Jesse Marsch valde att starta med Emil Forsberg på bänken. Istället fick Dominik Szoboszlai tillsammans med Christopher Nkunku och Yussuf Poulsen i kedjan.

Och det blev Leipzig, och nyss nämnde Nkunku som fick matchens första bra målchans. Avslutet i straffområdet var dock alldeles för tamt och Dortmunds målvakt Gregor Kobel kunde enkelt rädda.

Men Nkunku skulle få sin revansch. Josko Gvardiol hittade Nkunku i djupled med en tjusig passning. Nkunku tog sig in i straffområdet, rundade Kobel och lade retsamt in 1-0 till Leipzig efter ungefär 30 minuters spel.

Dortmund kvitterade sedan i den andra halvleken när Thomas Meunier hittade fram till Marco Reus som placerade in 1-1 bakom Peter Gulacsi.

Men Leipzig skulle få sista ordet, och återigen var Nkunku inblandad när han i den 67 minuten fick bollen på kanten och hittade in till Poulsen som skickade in det avgörande 2-1-målet.

Segern innebär att Leipzig klättrar upp till femte plats i Bundesliga på 18 poäng. För Dortmunds del innebär resultatet att man missar att knappa in på serieledande Bayern München. Istället ligger man kvar på andra plats på 24 poäng, fyra bakom Bayern.

Emil Forsberg spelade drygt 30 minuter för sitt Leipzig.