Besviken Forsberg till Fotbollskanalen: "Röda kortet förstör matchen"

Bundesliga

MÜNCHEN. En tidig utvisning satte käppar i hjulet för RB Leipzigs förhoppningar om poäng mot Bayern München på Allianz Arena.
- Den förstör hela matchen, säger Leipzigs Emil Forsberg till Fotbollskanalen.

Efter att ha drabbat samman i den tyska cupen tidigare i veckan ställdes Bayern München och RB Leipzig i kväll mot varandra på nytt, denna gång på Allianz Arena i München.

Onsdagens cupmöte avgjordes på straffar där Bayern blev knapp segrare - kvällens skulle inte bli lika tät.

Efter drygt tio minuters spel kapades Arjen Robben av Leipzigs lagkapten Willi Orban precis utanför straffområdet. Efter att ha tagit hjälp av videodomarsystemet VAR valde domaren att visa upp det röda kortet för Leipzig-kaptenen, och gästerna fick spela resten av matchen med en man mindre.

Drygt fem minuter senare kom ledningsmålet för Bayern genom James Rodriguez - och därmed brant uppförsbacke för bortalaget.

Emil Forsberg är besviken över att hans lag åkte på det röda kortet så tidigt.

- Det förstör hela matchen, den är förbi efter att det händer. Vi spelade 120 minuter i onsdags (i cupmötet), varav en stor del med en man mindre då. Det var många trötta ben här i dag. Att återigen få ett rött kort i den tionde minuten på Allianz Arena är inte så enkelt. Det var jobbigt för oss, så klart, säger Forsberg till Fotbollskanalen efter matchen.

I den 38:e minuten kunde Robert Lewandowski utöka Bayerns ledning till 2-0 när han fint framspelad av Javi Martinez rullade bollen i mål. Målet gjorde även att han gick upp i delad skytteligatopp i Bundesliga tillsammans med Borussia Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang. Bayerns polske målkung tvingades dock bryta matchen strax innan paus med en skadekänning.

Andra halvlek blev mer händelsefattig med Bayern i en trygg tvåmålsledning, som stod sig hela matchen ut.

Emil Forsberg startade matchen men byttes ut efter 62 minuters spel till förmån för Konrad Laimer. Trots att poängproduktionen hittills under årets ligasäsong inte sett lika bra ut som i fjol är Forsberg positiv till sin form.

- Det känns bra ändå. Jag lägger inte så mycket energi på det (poängproduktionen). Jag känner mig i bra form och är bra med i matcherna. Det är lugnt även om det inte kommer assist och mål. Jag känner att jag bidrar mycket och är en viktig del för laget. Det kommer när det kommer.

Bayerns seger gör att man nu går upp i serieledning i Bundesliga efter att tidigare toppande Borussia Dortmund tidigare i dag förlorat borta mot Hannover 96. Leipzig ligger kvar på tredje plats i serien.

De fem senaste säsongerna har Bayern blivit ligamästare och nu toppar man ligan igen - men Forsberg känner inte att "Rekordmästarna" är oslagbara.

- Jag tycker att de går att slå. Jag tycker att vi har visat det redan. Det är klart att det är ett världsklasslag, men jag tror att vi hade haft en bra chans i dag om vi inte hade åkt på det röda kortet. Men sånt är livet. Det kommer nya matcher och vi får bara fortsätta kämpa, säger Forsberg.

Bayern: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martinez, Rudy - Robben, Thiago, James - Lewandowski.

Leipzig: Gulasci - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Sabitzer, Keita, Demme, Forsberg - Poulsen, Werner.