Forsbergs Leipzig hämtade upp mot Wendts ”Die Fohlen” - tappade ändå serieledningen till Bayern

Bundesliga

RB Leipzig hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Borussia Mönchengladbach.
Trots det tappade laget serieledningen till Bayern München under dagen.

Emil Forsberg och Oscar Wendt var bägge i startelvan när serieledande RB Leipzig tog emot Borussia Mönchengladbach på lördagen. Det blev en svängig tillställning, där gästerna tappade en 2-0-lendingen efter ett rött kort för målskytten Alassane Pléa.

Pléa öppnade målskyttet i matchen och det var Oscar Wendt som stod för framspelningen. Svensken spelade tillbaka en boll mot mitten av straffområdet och anfallaren tryckte in 1-0. Senare i halvleken gjorde även Jonas Hofmann 2-0 till ”Die Fohlen”.

Forsberg fick gå av i halvtid och Leipzig kvitterade knappa fem minuter in i andra halvlek. Yann Sommer skulle gå ut och plocka ner en boll men tappade den, vilket gav Patrik Schick möjligheten att rulla in bollen i det öppna målet.

Tio minuter senare blev Pléa utvisad när han blev varnad för en annan gång och utvisningen gav Leipzig mer hopp. Bara minuter innan stopptid kom också kvitteringen när Christopher Nkunku bombade in bollen med ett distansskott efter en hörna.

Matchen slutade 2-2 vilket gör att Leipzig tappar serieledningen till Bayern München, som vann mot Mainz tidigare under lördagen.