Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: SCANPIX

Forsbergs Leipzig ska utmana de största: "Kommer göras en satsning nu"

Emil Forsberg sköt upp RB Leipzig till Bundesliga.
Nu ska klubben utmana de bästa lagen.
- Det är en satsning som kommer göras nu, säger Forsberg till Fotbollskanalen.

Red Bull har länge satsat på sport och har bland annat två formel 1-stall, ett ishockeylag och fyra fotbollslag. Ett av dem är RB Leipzig. Med sina ekonomiska muskler är deras mål att bli en av de största klubbarna i Tyskland och i år sköt Emil Forsberg upp laget till Bundesliga.

- Ni kommer att få se ett starkt lag i Bundesliga. Det är en satsning som kommer göras nu. Vi vill etablera oss direkt och då måste man använda sina resurser och det kommer vi att göra. Vi är nykomlingar och det kommer att bli svårt, men vi kommer att bli bra nästa år, säger Forsberg till Fotbollskanalen.

Kommer ideologin finnas kvar?

ANNONS
- Ja den är kvar. Absolut. Klubben tror stenhårt på den. Det är den spelstilen klubben vill ha och den kommer att fortsätta även i Bundesliga. Det är vår spelstil. Det är hög press och vinna tillbaka bollen.

- Jag tycker redan nu att klubben är Bundesligamässig i hur den fungerar och arbetar, organisationsmässigt. Men det finns säkert bitar som måste förbättras också, men just nu känns det som att det är få saker. Vad gäller spelare har klubben gått ut och sagt att vi ska ha in sex nya, så det är något man kan förvänta sig och det kommer att komma in sex nya. Det är roligt, bra och det behövs för det blir ett tufft år i Bundesliga och då behövs det bra kvalitet.

Vad betyder det för dig?
- Nu har jag varit där i ett och ett halvt år och har kommit in i allt och har ett bra år bakom mig. Men fotboll handlar om att konkurrera och därför välkomnar jag nya spelare. Jag tycker att det är roligt eftersom konkurrens behövs. Men samtidigt har jag en väldigt stor tro på mig själv och på vad jag kan göra. Därför känns det kul att vi vill etablera oss och kommer att etablera oss.

ANNONS

Från landslaget är det du och Zlatan som är sin ligas bästa spelare, hur ser du på det?
- Jag har haft ett bra år. Det måste jag säga att det har varit ett väldigt bra år. Jag kommer hit med ett gott självförtroende och ser fram mot EM. Det ska bli fantastiskt kul.

Vad har du utvecklat i Tyskland?
- Allt. Fotbollsmässigt, mentalt, fysiskt. Det är egentligen allt. Det är ett annat tänk i Tyskland.

Publicerad 2016-05-24 kl 16:30
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto