Forsbergs Leipzig utökar serieledningen - kryssade i galet möte med Dortmund

Bundesliga

Matchen svängde fram och tillbaka - men Leipzig fick sista ordet.
Därmed utökade Emil Forsbergs lag serieledningen i Bundesliga.

Emil Forsbergs Leipzig var inför tisdagskvällens stormöte med Borussia Dortmund i serieledning i Bundesliga och hade därmed nu chans att rycka ytterligare. Då blev det en mer eller mindre galen drabbning som i slutändan slutade oavgjort.

Dortmund rivstartade i första halvlek genom att först ta ledningen genom Julian Weigl och sedan utöka till 2-0 genom Julian Brandt. Därefter kom Leipzig ikapp.

Lagets anfallsstjärna Timo Werner stod för två mål till 2-2, men bara två minuter efter kvitteringsmålet gav Dortmunds guldklimp Jadon Sancho sitt lag ledningen igen. Målchanser haglade fortsatt åt båda håll, men i slutändan fick Leipzig det sista ordet, då Patrik Schick i 77:e minuten kvitterade till slutresultatet 3-3.

Forsberg blev i sin tur utbytt efter 47 minuters spel, men fick efteråt vara med och fira utökad serieledning i Bundesliga. Leipzig har tre poäng ner till Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach på andraplats, men har en match mer spelad.