Frauen-Bundesliga

Svenska Hanna Glas blev målskytt när Bayern München gick upp i serieledning.
Glas gjorde det tredje målet när hennes lag besegrade Freiburg med 3-0.

Hanna Glas och hennes Bayern München ångar på i toppen av Frauen-Bundesliga.

Under lördagen kom en ny seger, mot Freiburg och då var det svenskt på målprotokollet. Efter att stjärnskottet Giulia Gwinn givit Bayern ledningen på straff i den 28:e minuten utökade Linda Dallmann till 2-0 i inledningen av den andra halvleken.

Sedan slog hon till, Hanna Glas. Med timmen spelad höll honom sig framme och gjorde 3-0-målet - vilket fastställde slutresultatet.

Segern innebär att Bayern klättrar upp i ligaledning. Efter 14 omgångar har laget 34 poäng efter elva vinster, ett kryss och två förluster. Tvåan Wolfsburg har dock chansen att gå om i fall de vinner sin nästkommande match.