Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND
42v

Goretzka buades ut av egna fansen: "Självklart gör det ont"

Foto: Bildbyrån/TT.

Leon Goretzka lämnar Schalke för Bayern till sommaren.
Schalkes fans vill dock se honom lämna redan nu.
- Självklart gör det ont när de egna fansen buar, säger han till tyska Bild.

Den tyske mittfältaren Leon Goretzka, 22, har sedan tidigare skrivit på för Bayern München. Schalke-spelaren kommer att vara kvar i klubben fram till sommaren och därefter lämna som bosman.

Den stundande flytten till Bayern har dock rört upp känslor och under gårdagens möte med Hannover fick Goretzka ta emot burop, busvisslingar och glåpord under matchen.

Dessutom vecklades en banderoll ut där supportrarna skrev att ”varken pengar eller titlar är värt mer än vår klubb. Om du inte uppskattar det kan du dra direkt”.

- Att fansen skulle visa sitt missnöje när exempelvis laguppställningen presenterades hade jag förväntat mig. Självklart gör det ont när de egna fansen buar, men samtidigt kan jag förstå det på ett sätt, säger han till den tyska tidningen Bild.

Redan innan matchen hade tv-kanalen Sky pratat med klubbledningen i Schalke.

- Min första reaktion var att Leon inte längre skulle få bära Schalkes tröja, sa Schalkes styrelseordförande Clemens Tönnies.

- Supportrarna kommer att spela en stor roll. Om deras reaktion får en negativ effekt på laget, så är det möjligt att Leon får sitta på läktaren fram till sommaren.

Publicerad 2018-01-22 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons