Haaland hjälte för Dortmund efter stort drama

Bundesliga

Erling Haaland blev stor hjälte för Dortmund i dramat hemma mot Hoffenheim.
Norrmannen klev fram och avgjorde till 3-2 på tilläggstid - bara halvannan minut efter gästernas kvitteringsmål.

Erling Haaland skulle, som så många gånger förr, ikläda sig hjälterollen för Borussia Dortmund när BVB tog emot Hoffenheim i Bundesliga under fredagskvällen - men inte utan stor dramatik.

Efter en mållös första halvlek tog målskyttet fart i den andra. Kort efter paus skickade Giovanni Reyna in 1-0 för Dortmund, innan Christoph Baumgartner kvitterade till 1-1 med dryga timmen spelad. Jude Bellingham såg till att hemmalaget återtog ledningen knappt tio minuter senare med ett distinkt avslut.

Länge såg det ut att bli segermålet, men när klockan tickade upp till den 90:e minuten kvitterade Hoffenheim på nytt när inbytte Munas Dabbur dök upp på bortre stolpen efter hörna och petade in 2-2.

Domaren lade till fem minuter, men Haaland behövde knappt en minut av tilläggstiden innan han dunkade upp 3-2-målet i nättaket från nära håll. Det blev också slutresultatet.

Dortmund står därmed på sex poäng efter tre omgångar, medan Hoffenheim är kvar på fyra poäng.