Haaland hjälte för Dortmund i CL-jakten

Bundesliga

Erling Haaland är tillbaka på allvar igen.
I 2-0-segern mot Wolfsburg kom två nya fullträffar för norrmannen.

Borussia Dortmunds målspruta Erling Haaland, 20, gick nyligen igenom en tyngre period med fyra raka klubbmatcher (plus tre med norska landslaget) utan mål.

Förra helgen kom dock två fullträffar mot Werder Bremen - och efter att ha gått mållös mot Union Berlin i veckan var det dags igen borta mot Wolfsburg under lördagen.

Haaland utnyttjade en svag hemåtpassning från hemmalaget efter tio minuter och tryckte in 1-0 från högerinnerposition.

Dortmund fick sedan Jude Bellingham utvisad när den engelske stortalangen drog på sig sitt andra gula kort efter knappa timmen. Det ledde till att Dortmund fick fokusera sig mer på kontringar - vilket gav utdelning.

Haaland blev fri från halva plan när Dortmund ställde om och placerade då in 2-0 i den 68:e minuten. Målet, som var hans 25:e mål på 26 ligamatcher i år, blev matchens sista.

Dortmund är nu med på allvar i kampen om Champions League-platserna med just Wolfsburg och Frankfurt.