Erling Braut Haaland har saknats för Borussia Dortmund den senaste tiden på grund av skada.
Under lördagen var han tillbaka i startelvan, och gjorde succé på en gång.

Erling Braut Haaland var tillbaka från start i Borussia Dortmund efter att ha missat de fyra senaste matcherna för laget på grund av muskelproblem.

Det blev succé direkt.

Trotjänaren Marco Reus gav Dortmund ledningen mot Mainz efter bara tre minuter, siffror som stod sig länge. Sedan klev Haaland fram.

I den 54:e minuten satte Haaland sitt första mål efter skadan när han iskallt skickade in en straff i mitten av målet.

Mainz hann skapa lite nerv i matchen när inbytte Jonathan Burkardt reducerade i den 87:e minuten, men då klev Haaland fram igen.

På tilläggstid fullbordade han sin comeback med sitt andra mål i matchen när han fastställde slutresultatet 3-1 efter att ha blivit frispelad av den brittiska supertalangen Jude Bellingham.

Resultatet innebär att Dortmund kliver upp i serieledning på 18 poäng på åtta matcher. Två före Bayern München på andra plats, som dock har spelat en match mindre. Mainz krigar i mitten av tabellen på tionde plats med tio poäng på åtta matcher.

Publicerad 2021-10-16 kl 17:37