Hoffenheim håller rekordnollan

Bundesliga

Hoffenheim vägrar att förlora. Tillsammans med Real Madrid är det tyska bundesligalaget ensamt i de europeiska fotbollsligorna om att hålla förlustnollan så här långt in i säsongen.

Delvis är det förstås 29-årige och tidernas yngste bundesligatränare Julian Nagelsmanns förtjänst. Det kunde dock ha gått hur som helst mot Dortmund i en öppen, tuff och svängig match. Domaren hann dela ut nio gula kort, varav två gick till Dortmunds Marco Reus som därmed åkte ut i slutet av första halvlek.

Då ledde Hoffenheim med 2-1, men i stället för den sjunde segern blev det den nionde kryssmatchen. Dortmund vräkte på framåt trots en man kort och i den 48:e minuten gjorde Pierre—Emerick Aubameyang kvitteringsmålet till 2-2.

Hoffenheim klev åtminstone tillfälligt upp till tredje plats bakom toppduon Bayern München och Leipzig, medan Dortmund är femma. Resten av den 15:e omgången spelas i helgen.