Hrgota målskytt när Greuther Fürth missade chans i Bundesliga-jakt

Bundesliga 2

Branimir Hrgota kvitterade med 20 minuter kvar.
Men Greuther Fürth lyckades inte ta tre poäng i jakten på en av de två platser som ger Bundesliga-spel kommande säsong.

Under lördagen ställdes Greuther Fürth med svenske Branimir Hrgota i startelvan hemma mot Karlsruher i 2. Bundesliga, en viktig match för Greuther Fürth som jagade tre poäng i toppen av ligan.

Men laget fick en tung start då Philipp Hofmann gav bortalaget ledningen efter drygt fem minuter. Efter första halvlek var också Karlsruher i ledning med 2-1 och Greuther Fürth såg då ut att gå mot en tung förlust i jakten på en direktplats till Bundesliga.

Men med 20 minuter kvar fick laget straff och från elvameterspunkten var Hrgota säkerheten själv när han placerade in 2-2.

Några fler mål blev det dock inte i matchen och Greuther Fürth missade därmed chansen att ta ett stort kliv mot spel i Bundesliga kommande säsong. När laget nu har två matcher kvar att spela i ligan ligger man visserligen på andra plats i tabellen, men avståndet ner till trean Holstein Kiel är bara två poäng, och Kiel-laget har dessutom två matcher färre spelade kontra Hrgotas Greuther Fürth.