Hrgota med assist när Greuther Fürth kryssade

Bundesliga 2

Det blev en assist för Branimir Hrgota.
Men hans Greuther Fürth lyckades inte ta tre poäng mot Darmstadt.

Greuther Fürth slåss i toppen av Zweite Bundesliga och under fredagen hade man chansen till tre poäng då man ställdes borta mot Darmstadt. Med i Greuther Fürths startelva fanns svenske Branimir Hrgota, som inför matchen hade noterats för elva mål under årets ligasäsong.

Greuther Fürth och Hrgota hade dock en tung första halvlek och i paus låg laget under med 2-0 sedan Tobias Kempe och Serdar Dursun nätat för hemmalaget.

I andra halvlek skulle dock Greuther Fürth få in två mål, där Hrgota var inblandad i ett. Svensken skarvade vidare en boll till Julian Green som med drygt 20 minuter kvar av matchen reducerade. Med kvarten kvar kunde sedan David Raum kvittera till 2-2, men Greuther Fürth lyckades inte få in ett segermål och matchen slutade därmed oavgjort, 2-2.

Noterbart var dock att Greuther Fürth hade ytterligare en boll i nät med fem minuter kvar men Dickson Abiamas mål, som Hrgota spelade fram till, dömdes bort för offside.

Poängen mot Darmstadt innebär att Greuther Fürth nu är tre poäng bakom serieledande Bochum i Zweite Bundesliga.