Hrgota sköt Frankfurt till cupfinal - Wendt utbytt i 41:a minuten

Bundesliga

Branimir Hrgota sköt under tisdagen Eintracht Frankfurt till cupfinal.
Svensken satte den avgörande straffen som besegrade Borussia Mönchengladbach.

Under tisdagskvällen brakade Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt samman i tyska cupens semifinal. Det blev en lång och utdragen historia. Matchen gick till förlängning och straffläggning, där svenske Branimir Hrgota blev hjälte.

Anfallaren satte den avgörande straffen som gör att Frankfurt nu säkrat en finalplats, efter 1-1 vid full tid.

Hrgota startade matchen, precis som sin svenske landsman i hemmalaget - Oscar Wendt. Vänsterbacken blev dock utbytt redan i den 41:a minuten och inte på grund av skada, enligt tysk media. Bytet ska istället vara kopplat till hans prestation och framför allt att han drog på sig ett gult kort i den 24:e minuten som Mönchengladbachs tränare inte riskerade att se förvandlas till ett rött längre fram i matchen, rapporterar DW Sport.

I finalen väntar nu antingen Borussia Dortmund eller Bayern München för Frankfurt.