Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Hummels backar "orangea kort": "Det är ingen dum idé"

Foto: Bildbyrån

Fifas tekniske direktör Marco van Basten föreslog en hel del kontroversiella regeländringar inom fotbollen. Mats Hummels ställer sig bakom ett av förslagen; så kallade orangea kort.
- Jag tycker inte det är en dum idé, säger tysken till goal.com.

I en intervju med tyska Bild nyligen berättade Fifas tekniske direktör Marco van Basten att organisationen nu ser över en rad förslag som skulle ändra spelet i grunderna. Bland annat vill holländaren avskaffa offsideregeln.

Just det förslaget menar Bayern Münchens stjärnback Mats Hummels inte är vettigt alls. Men ett av förslagen ställer han sig bakom; så kallade orangea kort - kortare utvisningar liknande hockeyn.

- Tidsbestämda utvisningar är ett alternativ, jag tycker inte det är en dum idé. Av alla förslag tycker jag det skulle vara det bästa att implementera, säger Hummels till goal.com.

Tysken vill använda de orangea korten mycket för att komma åt maskning.

- Jag tycker att vi måste börja straffa maskning mer ordentligt. Till exempel med mer tilläggstid eller tidigare gula kort. Vi har haft några moståndare i år som har börjat maska i 15:e minuten.

Hummels menar också att en videodomare, som kommer till Bundesliga till nästa säsong, är väldigt välkommet.

- En videodomare skulle vara användbar, definitivt. Vissa kanske säger att felbeslut hör hemma i fotbollen, men om en final avgörs av ett felbeslut i den 90:e minuten så är det inte ett rättvist resultat enligt mig.

Publicerad 2017-02-09 kl 18:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons