Ilestedt målskytt när Bayern krossade Werder Bremen - upp i ligaledning

Frauen-Bundesliga

Amanda Ilestedt blev målskytt för Bayern München under söndagen.
Det när Bayern körde över Werder Bremen på bortaplan.

Bayern München inledde Frauen-Bundesliga förra helgen med en 6-0-seger hemma mot SC Sand. Under söndagen, kom nästa överkörning - då med svenska landslagsbacken Amanda Ilestedt i målprotokollet.

Bayern reste till andra sidan Tyskland för att gästa Werder Bremen, och det blev en historia som hemmalaget snabbt vill glömma.

I den 38:e minuten gav nyförvärvet Vivianne Asseyi Bayern ledningen till 1-0. Efter att ha gjort mål i sin debut förra veckan mot SC Sand förlängde Asseyis sin målskörd i den nya klubben till två matcher i rad.

Den tyska landslagsanfallaren Linda Dallmann utökade Bayerns ledning till 2-0, bara två minuter senare, vilket stod sig in i halvtidsvilan.

Sedan höll sig Amanda Ilestedt framme och skrev in sig i målprotokollet. Efter ett fint förarbete av Sydney Lohmann satte Ilestedt 3-0 bakom Lena Pauels i Bremen-målet åtta minuter in i den andra halvleken.

Tio minuter senare var det Lohmanns tur att få skriva in sig i målprotokollet, när 20-åringen fastställde slutresultatet 4-0.

I och med segern leder Bayern nu Frauen-Bundesliga efter sex poäng på två matcher. Ilestedt och kompani har dessutom gjort tio mål utan att släppa in ett enda.

Nästa lördag spelar Bayern sin nästa match, då mot Freiburg på hemmaplan.

Bayerns andra svenska landslagsback, Hanna Glas, som gjorde debut i förra matchen mot SC Sand, fanns inte med i söndagens matchtrupp mot Werder Bremen på grund av knäproblem.

Publicerad 2020-09-13 kl 16:03