Inhoppare stor matchhjälte för Wolfsburg - avgjorde i 91:a minuten

Bundesliga

Augsburg och Wolfsburg gick mot oavgjort, 1-1, i omstarten av Bundesliga, men en inhoppare ville annat.
Genom ett distinkt avslut i den 91:a minuten skänkte Daniel Ginczek alla tre poäng till sitt Wolfsburg - som klättrar i tabellen.

Med den reslige målskytten Wout Weghorst avstängd såg det på förhand inte ut att bli en enkel uppgift för Wolfsburg mot 14:e placerade Augsburg, men till slut kunde laget segra i omstarten av Bundesliga.

Trots ett stort i bollinnehav under den första halvleken hade Wolfsburg svårt att skapa giftiga chanser. Hemmalaget Augsburgs keeper Andreas Luthe fick länge stå ohotad när de få avslut som anlände för det var mesta inte tvingade den 33-årige tysken till några jätteräddningar.

Ändring skulle det dock bli - i den 43:e minuten. Efter ett precist inlägg och ett ännu bättre avslut på nick överlistade Wolfsburgs Renato Steffen Luthe i hemmamålet, som var chanslös. Därmed gick gästerna till pausvilan i uddamålsledning, 1-0.

Efter övertaget i den första akten var Wolfsburg i den andra på jakt efter en utökning, men i den 54:e minuten var det istället hemmalagets Tin Jedvaj som skickade in bollen i nät. En något rörig situation slutade med att Jedvaj kunde knoppa in bollen centimeter från mållinjen.

Knappt tio minuter senare verkade det först som att hemmalaget var i ledning, men VAR sa något annat. En granskning senare och Felix Uduokhais mål var bortdömt för offside. Gästerna kunde dra på smilbanden och andas ut, men glädjen skulle bli ännu större - i den 91:a minuten. Framför öppet mål kunde nyinbytte Daniel Ginczek raka in slutresultatet 2-1.

I och med segern tar sig Wolfsburg förbi Schalke – som under dagen föll klart mot Dortmund - och innehar för närvarande kvalplatsen till Europa League.