Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Ishak omgångens spelare i 2. Bundesliga: "Blev ketchupeffekt"

Foto: Bildbyrån/Kicker

Mikael Ishak gjorde sina tre första ligamål för Nürnberg i helgen.
Det gjorde att Kicker utsåg honom till "omgångens spelare" i 2. Bundesliga.
- Väldigt viktigt att jag fick göra de målen, säger Ishak till Fotbollskanalen.

I helgen satte Mikael Ishak sitt första ligamål i Nürnberg-tröjan, när han i den tionde minuten borta mot Duisburg gjorde 1-0. Den nätkänningen följde han upp genom att göra ytterligare två mål i matchen. Efter att ha spelat 561 minuter i 2. Bundesliga utan att ha gjort mål kom alltså tre mål på omkring en timme.

Den 24-årige svenskens islossning har gett honom uppmärksamhet i tysk press. I dagarna plockade ansedda Kicker ut honom i omgångens lag i 2. Bundesliga (för senaste helgen) - och Ishak blev även utsedd till omgångens bästa spelare i ligan. I sin motivering skriver Kicker att Ishak nu får anses vara Nürnbergs förstaval längst fram i planen.

"Han tog död på anfallsdebatten i Nürnberg, i alla fall för tillfället", skriver Kicker.

När Fotbollskanalen ringer upp anfallaren säger han följande om Kickers "utmärkelse":

- Kul. Det gick väldigt bra för mig under matchen. Jag fick göra mål och hjälpa laget. Det var en fin omgång.

Hur viktigt var det för dig att göra dina första ligamål för Nürnberg?
- Väldigt viktigt. Jag kom till klubben skadad och innan tränade jag bara då och då. Jag har haft problem med ett knä, men nu har det läkt helt. Framför allt att jag fick en försäsong med laget har varit väldigt viktigt. 

- Till förra matchen bytte vi till två forwards, det blev mycket bättre. När vi har spelat 4-3-3 har vi blivit för defensiva.

Statistikföretaget Opta har tagit fram siffror som visar att Ishak rörde bollen i motståndarna Duisburgs straffområde vid tre tillfällen - och gjorde mål samtliga gånger.

- Jag har inte helt fått till det i målprotokollet tidigare, men jag tycker det har gått bra under matcherna. Senast blev det en ketchupeffekt och jag hoppas det här håller i sig nu.

Ishak kom till Nürnberg i januari tidigare i år, från danska Randers. Den här säsongen har han gjort fyra starter och två inhopp i ligan.

- Jag trivs jättebra här. Det är en skön liga som håller bra kvalitet och det är mycket folk på läktarna.

För tillfället ligger Nürnberg åtta i 2. Bundesliga, men har en match mindre spelad än sina konkurrenter och "bara" sex poäng upp till ettan Fortuna Düsseldorf.

- Vi vill ligga där uppe i toppen. Men jag tycker vi behöver bli mer jämna i vårt spel om vi ska kunna sluta allra högst upp. Vi vinner, torskar, kryssar och sen vinner vi, torskar, kryssar. Kan vi bara hålla en jämnare nivå så tror jag vi kan bli ett topplag den här säsongen. Men det är tufft, det är många bra lag i den här ligan, säger Ishak.

Har du någon personlig målsättning för säsongen?
- Jag tänker först och främst att jag vill spela så mycket som möjligt och bli en viktig kugge i laget. Jag vill göra poäng. Nu har jag gjort tre mål på fyra startmatcher, jag ska bara hålla i formen så kommer det nog bli bra.

Publicerad 2017-09-21 kl 10:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons