POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA

Ishaks tränare fick gå: "Snackar inte skit om tränaren som gått"

Foto: Bildbyrån.

Mikael Ishaks Nürnberg har haft en turbulent säsong.
I förra veckan fick tränaren Michael Köllner sparken.
- Jag är inte en spelare som går ut och snackar skit om tränaren som gått, säger anfallaren till Fotbollskanalen. 

Mikael Ishak och hans Nürnberg har under den här säsongen haft det tufft som nykomling i Bundesliga och är efter 22 omgångar placerat sist i ligan. I förra veckan fick tränaren Michael Köllner och sportchefen Andreas Bornemann gå, medan tidigare assisterande tränaren Boris Schommers och klubbikonen Marek Mintal tog över rodret. 

- Det är någonting som brukar ske när man ligger där vi ligger i tabellen. Jag var med om det i Köln också och jag vet hur fotbollen fungerar. Om det går tyngre brukar tränaren vara den som ryker, så man börjar nästan bli van vid det, säger Ishak till Fotbollskanalen. 

Ishak fick under den dåvarande tränarens sista tid i klubben knapp speltid med bland annat en match på bänken och ett kort inhopp, samtidigt som han tidigare i år blev kritiserad av Köllner för att göra för få mål. Anfallaren vill däremot inte gå in djupare på vad han tycker om att tränaren fick sparken och om han tror att skiftet är positivt för honom.

- Jag vet inte. Just nu är det den assisterande tränaren (Boris Schommers) och de har egentligen samma idéer. Sedan går det även rykten om att de söker en ny tränare och sportchef. Vi vet inte så mycket just nu. Jag hade diskussioner med förra tränaren och den assisterande tränaren och har sagt vad jag tyckt, men jag vill inte uttala mig så mycket om det. Det som har hänt har hänt, säger han. 

- Jag vill inte säga något som kan drabba klubben eller försvåra min situation i klubben. Jag är inte en spelare som går ut och snackar skit om en tränare som gått och därför vill jag egentligen inte kommentera något som tränaren gör. Jag har varit med ett par år nu och vet hur det fungerar och vad vi behöver göra, fortsätter han. 

I går tog Nürnberg första poängen under nya tränarna med ett kryss mot serieledaren Borussia Dortmund i ligan. Ishak, som i början av februari hoppade in och blev målskytt, fick den här gången ett inhopp med 24 minuter kvar av matchen. 

- Det var otroligt viktigt med tanke på situtionen vi är i just nu. Sedan vet alla att Dortmund spelar en fantastisk fotboll och leder ligan, så det var väldigt viktigt. Vi låg väldigt kompakt och var väldigt defensiva. Vi har försökt att spela fotboll oavsett motstånd, men har straffats lite för det i den här ligan. Nu har de nya tränarna haft lite nya idéer och en av dem har varit att ligga lite mer kompakt, täcka ytor och så vidare. Det lyckades vi bra med. 

Nu hoppas även Ishak på mer speltid för egen del från start. Han har goda förhoppningar om att finnas med i startelvan igen till nästa ligamöte med Düsseldorf i helgen. 

- Jag ser de som goda (möjligheter att få mer speltid framöver). Vi har haft en väldigt defensiv struktur i senaste matcherna och han (tränaren) har prioriterat att anfallaren ska ligga en del i vårt straffområde och försvara. Den andra anfallaren har samtidigt gjort det bra och jag har krigat på och kom in mot Bremen och gjorde mål. Jag får förhoppningsvis starta den matchen, säger han. 

Mikael Ishak är den här säsongen noterad för fem mål och två framspelningar på totalt 19 matcher i Bundesliga och i tyska cupen. 

Publicerad 2019-02-19 kl 11:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå