Jätteskrällen: Bayern föll mot Bochum - släppte in fyra mål i första halvlek

Bundesliga

Bayern München släppte in fyra mål i första halvek.
Det hände för första gången sedan 1975 - och till slut föll jätten mot Bochum med 4-2.

Bayern München är inte speciellt vant vid att förlora i Bundesliga - och än mindre mot mittenlaget Bochum. Under lördagen trodde nog få supportrar sina ögon när de följde händelseutvecklingen på Vonovia Ruhrstadion i Tyskland.

Robert Lewandowski gav i den nionde minuten Bayern München ledningen, men sedan tog Bochum över och tryckte på mot Sven Ulreich i bortamålet. I den 14:e minuten var det kvitterat och när 44 minuter var spelade ledde plötsligt Bochum med 4-1, ett resultat som stod sig första halvlek ut.

Bayern släppte därmed in fyra mål i första halvlek i en ligamatch för första gången sedan 6-0-förlusten mot Eintracht Frankfurt 1975. Då låg Bayern under med 5-0 i halvtid.

I andra halvlek ryckte Bayern München upp sig och tryckte på för att närma sig Bochum, men det blev inte mer än ett mål till av Lewandowski och därmed förlust med 4-2.

Bayern München toppar fortsatt tabellen med nio poäng ner till tvåan Borussia Dortmund, som har en match mindre spelad i Bundesliga. Bochum är på elfte plats i ligan.