Bayern förnedrade Schalke - vann premiären med hela 8-0

3-0 i paus.
8-0 vid full tid.
Bayern München förnedrade Schalke 04 i premiären.

Tre och en halv minut.

Så lång tid behövde Bayern München på sig för att spräcka nollan i Bundesliga-premiären mot Schalke 04. Målskytt? Serge Gnabry. 25-åringen gick i djupled, fick bollen i höjd med straffområdet, vände bort sin försvarare och prickade in kvällens första mål.

Och Bayern blåste på.

Kvarten efter 1-0 kom så 2-0, den här gången noterades Leon Goretzka för fullträffen. 3-0? Det kom efter 30 minuters spel när Robert Lewandowski var säker från elva meter.

Andra halvlek började precis som första – det vill säga mål in på kontot för Bayern München.

Leroy Sané löpte sig fri men Schalke-målvakten kom ut och parerade – dock inte bättre än att bollen vid nästa skede hittade Gnabry, som enkelt kunde skicka in 4-0.

Det skulle komma mer.

Sané löpte sig fri efter timmen spelad, tog ner bollen på bröstet, vände runt och serverade Gnabry som från nära håll kunde göra sitt tredje för kvällen.

Ettan kom, tvåan kom, trean kom, fyran kom, femman kom – och sexan kom även den. Lewandowski hittade Tomas Müller med en fantastisk rabona-pass, varpå Müller sköt in 6-0 på volley.

Och det var inte klart där. Bara två minuter senare kom 7-0 genom Sané. Och jo då, det skulle komma ännu mer.

I den 72:a minuten blev 17-årige Jamal Musiala inbytt, nio minuter senare var han målskytt efter ett vackert nummer på egen hand. Musialas mål gjorde honom även till Bayern Münchens yngste målskytt i Bundesliga genom tiderna (17 år och 206 dagar), enligt Gracenote Live.

8-0 i premiären alltså, en okej start för Bayern München.

Bayern München: Neuer - Pavard, Süle, Boateng, Hernández - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Sané - Lewandowski

Schalke: Fahrmann - Rudy, Kabak, Stambouli, Oczipka - Serdar, Bentaleb - Matondo, Uth, Harit - Paciencia