Isak inbytt när Dortmund kryssade på nytt

Bundesliga

Alexander Isak byttes in för Dortmund i ligamötet med Hertha Berlin.
18-åringen var het och skapade flera lägen, men lyckades inte göra mål i 1-1-mötet.

Alexander Isak gjorde senaste sin första ligastart för Dortmund i 0-0-mötet med Wolfsburg. Borta mot Hertha Berlin fick svensken inleda på bänken. Pierre-Emerick Aubameyang - som ryktas vara på väg bort - var alltjämnt utanför BVB:s trupp.

Hemmalaget hade övertaget i den första halvleken, men i paus var ställningen 0-0. Utdelningen skulle dock komma direkt i andra halvlek. I den första minuten efter paus slog Valentino Lazaro ett fint, lågt inlägg som Davie Selke stötte in till 1-0.

I den 67:e minuten byttes Alexander Isak in för Dortmund när svensken ersatte Mario Götze.

Bara minuter senare var han med i förarbetet när 17-årige Jadon Sancho hittade in med ett fint inlägg till Shinji Kagawa som nickade in 1-1.

Isak var het och inblandad i mycket. Bland annat klackade han snyggt fram Sancho till ett fint läge, men 17-åringen missade. Isak hade också ett skott i ribban i slutminuterna, men domaren blåste av spelet så ett mål hade inte räknats. Det blev inget mål för svensken och matchen slutade 1-1, Dortmunds andra raka kryss i Bundesliga.

Lagens startelvor:

Hertha: Kraft, Weiser, Lustenberger, Stark, Plattenhardt, Skjelbred, Maier, Esswein, Lazaro, Kalou, Selke.

Dortmund: Bürki, Toljan, Piszczek, Toprak, Papastathopoulos, Schürrle, Pulisic, Sancho, Weigl, Götze, Kagawa.