Bundesliga

Emil Forsberg är i fin form i Tyskland.
På lördagen gjorde han ett drömmål mot Bayer Leverkusen (1-1).
- Vi måste göra det bättre, säger svensken på Leipzigs Twitter-konto.

Emil Forsberg har inlett årets säsong i Bundesliga på imponerande vis. I premiären mot Mainz slog den svenske landslagsmittfältaren till med ett mål och en assist och på lördagen levererade han igen mot Bayer Leverkusen på bortaplan i Bundesliga.

Forsberg gjorde i den 14:e minuten bort en motståndare, tog sig in i straffområdet och dunkade upp bollen i nättaket till 1-0. Bara sex minuter senare kvitterade dock Kerem Demirbay till 1-1 i matchen, vilket stod sig matchen ut.

För det blev inga fler mål i andra halvan av matchen. Forsberg blev utbytt i den 66:e minuten, men fick inte fira ett segermål från bänken. Leipzig har därmed fyra poäng efter två spelade omgångar i år i Bundesliga.

Forsberg är i sin tur noterad för två mål och en assist på två matcher så här långt i den tyska högstaligan, men var missnöjd efteråt.

- Vi började matchen bra. Efter de 15 första minuterna förlorade vi vår kontroll och hade inte så mycket bollinnehav. Det var en intensiv match, säger Forsberg i en kommentar på Leipzigs Twitter-konto.

- Det var en match mellan två bra lag, som är bra med bollen. Oavsett saknade vi idéer i dag, vi måste göra det bättre, fortsätter han.

Forsbergs landslagskamrat Robin Quaison gjorde även ett mål i eftermiddag mot Stuttgart. Trots det blev det ändå förlust med 4-1 för Quaisons Mainz.