Succé för Haaland - men Bayern vände efter Lewandowskis hattrick

Bundesliga

Robert Lewandowski vann kampen mot Erling Haaland.
I stormötet mellan Dortmund och Bayern München blev den polske anfallaren stor hjälte med ett hattrick.

Borussia Dortmund fick en drömstart på lördagens klassikermöte med Bayern München. Redan i den andra minuten fick Erling Haaland bollen utanför straffområdet och med ett distinkt avslut satte norrmannen dit 1-0-målet.

Och Haaland skulle utöka strax därpå.

Efter ett inspel från vänster störtade Haaland mot första stolpen och kunde stöta in 2-0. En drömstart för Dortmund.

Bayern skulle dock komma igen och som så många gånger förr var det Robert Lewandowski som låg bakom storlagets mål. Först reducerade forwarden i mitten av första halvlek och i slutet av densamma kunde han dessutom sätta dit 2-2 från straffpunkten.

Andra halvlek bjöd inte på lika många mål och länge såg matchen ut att sluta oavgjort. Men i den 88:e minuten satte Leon Goretzka dit 3-2 och på tilläggstid kunde Lewandowski fastställa slutresultatet till 4-2 då han satte dit sitt tredje mål för matchen.