Quaison med första målet för säsongen när Mainz föll

Bundesliga

Robin Quaison gjorde under dagen säsongens första mål.
Däremot föll hans Mainz klart mot Stuttgart med 4-1.

Sveriges landslagsanfallare Robin Quaison, 26, imponerade under förra säsongen med 13 mål och två assist på 33 matcher i Tyskland. Nu under hösten inledde han säsongen med ett mål och en assist i 5-1-segern mot TSV Havelse i den tyska cupen och därefter följde han förra helgen upp det med en assist i 3-1-förlusten mot RB Leipzig i Bundesliga-premiären.

På lördagen kom även hans första mål denna Bundesligasäsong.

Quaison stod rätt placerad i straffområdet och nickade i den tolfte minuten in bollen i mål. Därefter gick det utför för svenskens Mainz.

Strax innan halvtid kvitterade Silas Wamangituka till 1-1 och under den andra halvleken gjorde Stuttgart mål tre gånger om. Värt att nämna är dessutom att båda lagen drog på sig varsin utvisning under de sista 45 minuterna när matchresultatet skrevs till 4-1.

Efter nederlaget är Mainz ny nästjumbo, samtidigt som Stuttgart lyfter i tabellen till en sjätteplats.