Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Kaoset: Dresden hotar Markkanen med rättsprocess - agenten svarar: "Oproffsigt"

Dynamo Dresden hävdar att Eero Markkanen uteblivit från klubbens träningsläger utan tillstånd och att de nu överväger att ta till rättsliga åtgärder.
- Vi tolererar inte det här, säger Dresdens sportchef Ralf Minge.
- Det här är inte helt sant. Oproffsigt agerat av klubben, kontrar Markkanens agent Jonne Lindblom för Fotbollskanalen.

För några dagar sedan inleddes Dynamo Dresdens år med ett träningsläger i Marbella. En som saknas i Spanien? AIK-lånet Eero Markkanen. Enligt Dresden gör han det dessutom utan klubbens tillstånd. På sin hemsida har 2. Bundesliga-klubben nu gått ut och tydligt fördömt Markkanens agerande och man skriver att det är ett "beteende som kommer få konsekvenser".

Markkanen har bara gjort tre kortare inhopp i ligan för Dresden sedan han kom till klubben i somras - och inte ens fått plats i truppen vid majoriteten av tillfällena då laget spelat. Därför är finländaren aktuell för en flytt till en annan klubb.

ANNONS

- Jag träffade Eero i Dresden förra torsdagen och lördagen. Vi ville tillsammans diskutera eventuella lösningar på hans situation. Man kan ha förståelse för att han inte är helt nöjd med sin nuvarande situation, men i slutändan verkar vi inom en resultatinriktad bransch och det han har gjort tolererar vi inte. Vi kommer inte låta honom och hans agent behandla oss så här, säger Dynamos sportchef Ralf Minge till klubbens hemsida.

Dynamo Dresden menar att anfallaren bryter mot sitt anställningsavtal och klubben öppnar för att koppla in jurister i ärendet.

- Vi har föreslagit olika lösningar på situationen för Eero, men de förslagen har inte han eller hans agent accepterat. Vi har ett problem, men tyvärr ingen lösning än. Vi har kommit till en punkt där vi tittar på rättsliga åtgärder, säger Ralf Minge.

ANNONS

Enligt den tyska tidningen Bild kommer Dresden troligtvis ta ärendet till Fifa. Bild skriver även att Dynamo vill ha tillbaka åtminstone en del av den miljonen som man uppges ha betalat i låneavgift till AIK. Tysk media skriver också att den tyska klubben vill säga upp Markkanens avtal.

Bild går så långt att man konstaterar att Markkanen "aldrig mer kommer att spela för Dynamo".

- Vi utgår från det, bekräftar sportchefen Minge för Bild.

När Fotbollskanalen når Markkanens agent Jonne Lindblom har han ännu inte tagit del av Dresdens text på klubbens hemsida, men blir förvånad när han får höra om hur klubben agerat.

- Det de säger är inte helt sant. Eero är i Dresden just nu och vi pratar med klubben om hur vi ska gå vidare. Vi tittar på alternativ för honom, för han har inte spelat tillräckligt. Vi har sagt att han är redo att åka till Spanien för att träna om klubben vill det, men vi har väntat på instruktioner från klubben i två dagar nu. Det är inte så att klubben inte vet var han är eller hur situationen ser ut. Säger de till honom att han ska till Spanien så sätter han sig på första bästa flyg dit, säger Lindblom.

ANNONS

Varför åkte han inte till Spanien till en början?
- Vi behövde prata med klubben, ha ett möte om situationen och vad vi skulle göra. Om vi ska avsluta lånet eller inte. Han har spelat 49 minuter på en halv säsong och det är inte tillräckligt. Vi vill snacka med klubben om läget och hittills har de samtalen varit bra.

Hur reagerar du på att Dynamo Dresden går ut så hårt på sin hemsida om det här?
- Det är inte så proffsigt. De är medvetna om hans situation och vi kommer fortsätta prata om situationen. Det är inte idealt att de går ut öppet och pratar om det här. Det här borde lösas internt, inte i media. 

Dresden hävdar att Eero bryter mot sitt anställningsavtal. Det känns inte som att du håller med om det?
- Sanningen är att Eero missade den första träningen efter vinteruppehållet, i Tyskland. Hans flyg från Finland blev försenat så han hann inte till den första träningen, och det var ju utan klubbens tillstånd. Men sedan dess har han varit i Tyskland, tränat där och hållit sig i form. Om de vill ha honom i Spanien så åker han dit, han bryter inte mot sitt avtal. Vill de ha kvar honom till sommaren så stannar han. Han är professionell och följer sitt kontrakt.

ANNONS

- Vi väntar på eventuella erbjundaden från två andra klubbar, så det är därför han inte är i Spanien. AIK är medvetet om situationen, jag har pratat med dem. Vi får se vad som händer under de kommande dagarna.

AIK:s sportchef Björn Wesström sa nyligen till Fotbollskanalen att han inte tror att Markkanen kommer att återvända till klubben i vinter. AIK:s låneavtal med Dynamo Dresden löper fram till sommaren.

Publicerad 2018-01-09 kl 14:29
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto