Kiese Thelin gjorde tävlingsdebut - hoppade in i seger i tyska cupen

Bundesliga

Isaac Kiese Thelin gjorde nyligen debut för Bayer Leverkusen.
I dag fick han göra tävlingsdebut i 1-0-segern mot Pforzheim i tyska cupen.

Sveriges landslagsanfallare Isaac Kiese Thelin blev tidigare i sommar utlånad från belgiska Anderlecht till Bayer Leverkusen för spel i Bundesliga. Anfallaren gjorde förra helgen debut genom ett inhopp i 3-0-förlusten i träningsmatchen mot Valencia i Spanien, men fick vänta fram till i dag på att få göra tävlingsdebut för sin nya klubb.

Kiese Thelin inledde eftermiddagens cupmöte med Pforzheim på bänken och fick i den 27:e minuten se Lucas Alario ge hans lag ledningen i matchen till 1-0 innan han i den 46:e minuten fick ersätta Julian Baumgartlinger i laget, som klev av planen skadad.

Svensken fullföljde därefter andra halvlek och hann bli varnad i den 63:e minuten före han fick vara med och fira cupavancemang med övriga i laget efter matchens slut.

Leverkusen premiärspelar nästa helg mot Borussia Mönchengladbach i Bundesliga.