Bundesliga 2

Schalke 04 ramlade i fjol ur Bundesliga.
Under lördagen blev klubben uppflyttad igen efter en sen vändning.

Den klassiska tyska klubben Schalke 04, som vunnit Bundesliga fem gånger, ramlade i fjol ur den tyska högstaligan. Schalke har under den här säsongen blandat och gett i den tyska andraligan, men hade inför kvällens möte med St. Pauli chans på uppflyttning.

Schalke fick dock slita för att få fira, då St. Pauli gjorde två tidiga mål och ledde med 2-0 efter 17 minuters spel. Den klassiska klubben var pressad, men vände på steken i andra halvlek till seger med 3-2 på VELTINS-Arena. Det avgörande målet stod Rodrigo Zalazar för efter 78 minuters spel.

Schalke är därmed nu - med en omgång kvar av säsongen - klart för spel i tysk fotbolls finrum till hösten. St. Pauli-svenskarna Sebastian Ohlsson och Eric Smith kom i sin tur inte till spel den här kvällen på grund av skadeproblem.

Hamburg, Darmstadt, Werder Bremen och St. Pauli får nu göra upp om den andra direktuppflyttningsplatsen och kvalplatsen om avancemang till högstaligan.