POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
TYSKLAND
2v

Klassiska klubben på ruinens brant - stöttas av Bayern: "En av de mest klassiska klubbarna"

Foto: Bildbyrån.

FC Kaiserslatern står på ruinens brant, ekonomiskt.
Nu ställer FC Bayern upp – och spelar en vänskapsmatch där Kaiserslautern får alla intäkter.
- Kaiserslautern är en av Tysklands mest klassiska klubbar, säger ordförande Karl-Heinz Rummenigge i en kommentar på klubbens hemsida

Den klassiska tyska klubben Kaiseslautern håller just nu till i den tyska tredjeligan. Klubben har under historien tagit fyra ligatitlar, den senaste 1998, men nu går det alltså tyngre. Och vid sidan av den sportsliga kräftgången har klubben just nu en usel ekonomi. För närvarande är licensen för nästa års spel i farozonen.

Här kommer Bayern München nu in i bilden. Precis som klubben gjort ett antal gånger tidigare genomförs nu en ”räddningsmatch”, en vänskapsmatch mellan lagen, där alla intäkter går till Kaiserslautern.

- FC Kaiserslautern är en av Tysklands mest klassiska klubbar. Under många år var det intensiva och legendariska matcher mellan Bayern och Kaiserslautern. Fotboll handlar om känslor, rivalitet men också om solidaritet. Det är därför vi vill hjälpa till och vi hoppas att Kaiserslautern återigen kan ta sig tillbaka till Bundesliga inom en överskådlig framtid, säger ordföranden Karl-Heinz Rummenigge i en kommentar på Bayerns hemsida.

Bayern har tidigare gjort liknande matcher där intäkterna gått till ett motståndarlag med ekonomiska trångmål. Den första spelades 2003 mot St. Pauli och den senaste mot Kicker Offenbach 2017.

Bayern spelar sin sista tävlingsmatch för säsongen den 25 maj, då man möte Leipzig i cupen. Två dagar senar ställs man mot Kaiserslautern.

Publicerad 2019-05-09 kl 09:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå