Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Klubbikonen: "Vidal kommer dra på sig många röda kort"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

I sommar har Bayern München bytt ut Bastian Schweinsteiger mot Arturo Vidal. Något som gör klubbikonen Sepp Maier lite orolig.
- Han kommer att dra på sig fler röda kort, säger den gamla stormålvakten.

Sepp Maier stod som målvakt för Bayern München under 60- och 70-talet. Mellan 1994 och 2008 jobbade han även som målvaktstränare i klubben och är stor profil inom föreningen. I en intervju med Bild den förre stormålvakten på en bra säsong för laget, trots bytet mellan Vidal och Schweinsteiger.

- Man måste räkna in att Vidal kommer att dra på sig fler utvisningar än vad Schweinsteiger gjorde. Samtidigt så måste någon göra den smutsiga jobbet på mittfältet och dra på sig frisparkar. Ett lag behöver spelare som honom (Vidal) för att lyckas med någonting överhuvudtaget, sa den förre målvakten.

- Det är okej om resten av laget är trevliga pojkar, men det behövs en kille som vågar sticka ner foten i det smutsiga. Vidal är en sådan kille.

Maier menar också i samma intervju att det vore ett stort misstag av Bayern att sälja mittfältaren Mario Götze.

- Man kan helt enkelt inte sälja honom. En ung kille som honom behöver tid, man måste ha tålamod och jag tvivlar inte på att han till slut kommer hitta rätt. Bayern borde inte sälja honom, det är inte så att klubben behöver pengar.

Vidal kan inte bara dra på sig röda kort, han kan även avslut. Se mittfältarens vackra avslut från matchen i Cagliari förra säsongen i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-08-14 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons