Krisen växer i Leipzig efter nytt poängtapp - Forsberg nekades mål

Bundesliga

Leipzig fortsätter att tappa poäng i Bundesliga.
Emil Forsberg fick ett mål bortdömt när Sebastian Andersson och Köln klarade oavgjort.

RB Leipzig har det fortsatt tungt under nye tränaren Jesse Marsch. Under lördagen väntade ett bortamöte med Köln, och efter en mållös första halvlek hamnade Leipzig i tidigt underläge efter paus. Hemmalagets Anthony Modest höll sig framme och tryckte in ledningsmålet.

Emil Forsberg inledde matchen på bänken. Med dryga halvtimmen kvar att spela byttes svensken in, och kort därefter hittade han nätet. Forsberg fick bollen i straffområdet, vek inåt i planen och placerade in - vad som verkade vara - kvitteringen. Men efter VAR-granskning underkändes målet för offside.

Kvitteringen skulle dock komma för Leipzig. Med 20 minuter kvar att spela nickade Amadou Haidara in en hörna till 1-1. Leipzig tryckte på för ett ledningsmål, men på övertid var det i stället Köln som var närmast att knipa segern.

Efter en kontring fick inbytte Sebastian Andersson ett fritt läge mot mål, men skottet gick rakt på Leipzig-målvakten Peter Gulasci. Den efterföljande returen gick till Ondrej Duda som hade öppet mål, men inte heller Duda lyckades sätta bollen i nät.

- Först och främst, en stor eloge till Köln som spelade mycket bra i dag. Vi gjorde några misstag i början av matchen, men vi höll ut och släppte inte in något mål i första halvlek - det var viktigt, säger Emil Forsberg till RB Leipzigs officiell Twitter-konto.

- Efter Kölns ledningsmål visade vi mentalitet och att vi ville komma ikapp. Vi borde ha gjort fler mål sett till hur många chanser vi hade. Publiken fick definitivt se en bra fotbollsmatch i dag.

Matchen slutade 1-1. Ytterligare en missräkning för Emil Forsberg och ett Leipzig med toppambitioner, som nu endast står på fyra poäng efter de fem inledande matcherna i Bundesliga.