POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
TYSKLAND

Lagerbäck tror på Ljungberg som tränare: "Har väldigt bra spelförståelse"

Foto: Bildbyrån

Lars Lagerbäck har under många år tränat Fredrik Ljungberg i det svenska landslaget. Nu tror veteranen att den tidigare mittfältaren har en fin framtid som tränare.
- Jag tror att han har alla möjligheter att bli en bra tränare, säger Lagerbäck till Fotbollskanalen.

Fredrik Ljungberg presenterades överraskande som ny assisterande tränare för Wolfsburg under måndagen. Under stora delar av sina år i det svenska landslaget hade den tidigare mittfältaren Lars Lagerbäck som förbundskapten. 68-åringen tror nu att Ljungberg har förutsättningarna för att lyckas inom tränaryrket.

- Han håller ju på att slutföra sin pro level-utbildning nu så han är ju dels färdigutbildad och plus de erfarenheter han har så tror jag att han har alla möjligheter att bli en bra tränare.

Vad har han rent konkret som kan göra honom till en bra tränare?
- Han har ju framförallt ett bra fotbollsintellekt och han är ju väldigt duktig i sin fotbollsförståelse, så det är ju en grundförutsättning.

Visade han prov på att han hade tränaregenskaper redan när du hade honom i landslaget?
- Inte annat än att han som spelare hade väldigt bra uppfattning om vad som är viktigt med fotboll och hur man skulle spela och så där. Han har ju väldigt bra spelförståelse. Annars så syns inte riktigt den funktionen så det är svårt att säga något om det. Men han har jobbat i Arsenal något år nu så han har ju provat på det. Jag tror att det är en jättebra start att börja som assisterande när man går till en toppklubb direkt så här.

Lars Lagerbäck är själv fortfarande ny på sitt uppdrag som förbundskapten för det norska landslaget. Snart fyra veckor har gått sedan 68-åringen presenterades för Norge.

- Man kan egentligen göra hur mycket som helst, jag börjar väl få ett grepp om det nu tycker jag. Så det går väl åt rätt håll ungefär som jag har planerat, säger Lagerbäck.

Är det något som har överraskat dig så här långt?
- Nä, jag brukar säga att det enda som överraskar mig inom fotbollen är att ingenting överraskar mig längre.

Publicerad 2017-02-28 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå