Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND
26v

Lagkamraten: "Med lite tur gör Isak två mål i dag"

Foto: Bildbyrån

Alexander Isak gjorde i dag sin första match från start för Borussia Dortmund i Bundesliga - och var också nära sitt första ligamål för klubben.
- Med lite tur gör han två mål i dag, säger lagkamraten Julian Weigl till tyska Sky.

När Borussia Dortmund i dag gjorde sin första Bundesliga-match efter vinteruppehållet kom anfallsstjärnan Pierre-Emerick Aubameyang inte till spel på grund av disciplinära skäl, vilket klubben meddelade strax innan mötet med Wolfsburg. Istället fick Alexander Isak chansen från start i Bundesliga för första gången, och stod bland annat för ett skott i stolpen.

Matchen slutade dock mållöst, och BVB-mittfältaren Julian Weigl var inte så sugen på att prata om situationen med Aubameyang efter matchen.

- Vi pratar om det internt i laget. Den sportsliga ledningen har tagit ett beslut. Med lite mer tur hade Alexander Isak gjort två mål i dag. Vi vet vad vi har i "Auba", men truppen ska vara tillräckligt bred, säger han enligt tyska Sky.

Isak spelade 68 minuter innan han byttes ut mot André Schürrle.

I tyska tidningen Westdeutsche Allgemeine Zeitung får Isak 3,5 i betyg för sin insats i matchen, på en skala där 1 är bäst och 6 sämst.

"Den tunna svensken var uppenbarligen nervös när han av misstag sänkte två Wolfsburg-spelare i en duell. Han var nära att få till en nick mot mål på ett inlägg från Yarmolenko. Han hade otur med skottet som gick i stolpen. Han såg inte överväldigad ut med uppgiften, vilket han bland annat visade i kontringarna", skriver tidningen.

Bäst betyg i Dortmund får Mario Götze och målvakten Roman Bürki.

Av sportbuzzer.de, som använder samma betygsskala, får Isak betyget 3. Även där hålls Götze och Bürki högst med 2:or.

Publicerad 2018-01-14 kl 22:17

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER