Leipzig förnedrade Quaisons Mainz - igen

Bundesliga

8-0 blev det i höstas, 5-0 nu.
RB Leizpig körde över Mainz för andra gången den här säsongen.
- Jag kan bara be om ursäkt, säger Mainz-målvakten Florian Müller enligt sportbuzzer.de.

När Mainz och RB Leipzig möttes i höstas blev det 8-0-förlust för Robin Quaison och hans lagkamrater. Det ville han helst inte tänka på inför lördagens möte lagen emellan.

- Vi måste ta revansch för vad de gjorde mot oss. Det gör ont när vi pratar om det, det gör fortfarande ont. Det gjorde en väldigt bra match och det var en horribel match från vår sida. Vi måste ta revansch på dem, sa Mainz-svensken till bundesliga.com i torsdags.

Revanschen uteblev, Mainz åkte på en överkörning.

RB Leipzig tog kommandot direkt och gjorde första matchens mål efter elva minuter. Timo Werner höll sig framme på ett inspel från Konrad Laimer och petade in 1-0.

Drygt tio minuter senare var det även 2-0 på resultattavlan då Yussuf Poulsen knoppat in ett inlägg från Marcel Sabitzer.

Sabitzer nöjde sig dock inte med en assist. Efter en kontring och några virrvarr i straffområdet gjorde mittfältaren 3-0 i den 30:e minuten. Det var också ställningen i paus.

Mains lyckades inte rycka upp sig i halvtid, RB Leipzig utökade.  Efter ett mönsteranfall fick Timo Werner chansen att avsluta från nära håll. Den notoriske målskytten gjorde inget misstag. 4-0.

Med en dryg kvart kvar av matchen fullbordade Timo Werner sitt hattrick. Anfallaren löpte i djupled, fick bollen och stötte in 5-0. Det blev också matchens sista mål.

- Jag kan bara be om ursäkt för dagens insats. Det var under all kritik, säger Mainz-målvakten Floran Müller enligt sportbuzzer.de.

RB Leipzig är nu ligatrea i Bundesliga, sju poäng bakom ledande Bayern München. Mainz å sin är precis ovanför kvalstrecket och har fyra poäng ned till Fortuna Düsseldorf som just ligger på kvalplats.

Quaison spelade hela matchen mot Leipzig. RB Leipzig-svensken Emil Forsberg missade mötet på grund av sjukdom.

Mainz: Müller - Niakhate, Bruma, St. Juste - Baku, Kunde, Fernandes, Martin - Boetius, Quaison - Onsiwo.

RB Leipzig: Gulasci - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Olmo, Sabitzer,  Laimer, Kampl , Nkunku - Poulsen, Werner.