Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

TYSKLAND
42v

Leipzig håller hårt i Forsberg: ”Men nu måste klubben respektera honom”

Foto: Bildbyrån.

Enligt italiensk media vill Vincenzo Montella ha Emil Forsberg till Milan.
Men Leipzig håller hårt i sin svensk.
- Emil har nått alla sina mål i Red Bull, nu måste klubben respektera honom, säger agenten Hasan Cetinkaya.

Emil Forsberg var en av Bundesligas bästa spelare och gjorde åtta mål och 22 assist och var med och såg till att nykomlingen tog sig till Champions League. Nu kopplas han ihop med storklubbar som Arsenal och Bayern München och det senaste ryktet är att Vincenzo Montella vill värva svensken till Milan och att parterna diskuterar en övergångssumma på runt 30 miljoner euro, uppger Calciomercato.

Forsbergs agent Hasan Cetinkaya, som även representerar Victor Nilsson Lindelöf som nyligen blev Manchester Uniteds dyraste försvarare någonsin, menar att det stämmer att europeiska storklubbar jagar svensken men att Leipzig håller hårt i honom.

- Det är inget man behöver hymla med att stora klubbar vill ha honom. Emil har legat bakom 45 av Red Bulls 62 mål i Bundesliga, om man räknar med hockeyassist, vilket givetvis har gett eko, säger han.

Hur ser du på Calciomercatos uppgifter om att Milans tränare Montella vill ha Forsberg?

- Jag vill inte kommentera specifika klubbar men det är flera stora klubbar som vill veta om det finns en möjlighet att värva Emil för de flesta vet att Red Bull är svåra att ha att göra med eftersom klubben har så mycket pengar och egentligen inte har så stort behov av att sälja sina bästa spelare.

Har Leipzig sagt att man inte vill släppa Forsberg eftersom han har förlängt kontraktet två gånger?
- Det stämmer. Jag hade inte heller velat släppa honom om jag var sportchef. Men samtidigt har man förlängt och efter det har Emil fixat deras mål. Fotboll är en färskvara och nu står vi i en helt annan situation och det måste Leipzig respektera, annars blir det inte bra för någon.

- Emil har egna mål. Han har nått alla mål i Red Bull. Först tog han upp klubben och sedan tog till Champions League. Nu har han även satt personligt poängrekord. Frågan är vilket hans nästa mål där ska vara? Så nu sitter vi i en helt annan situation, Red Bull har hela tiden uppnått sina mål efter förlängningarna med Emil.

Vad har han för egna mål?
- Nästa mål är väl att ta steget till en ännu större klubb och testa lyckan där.

Publicerad 2017-06-27 kl 14:28