Leipzig nära fiasko - räddades av bortdömt mål på stopptid

Bundesliga

Missräkning, men inte fiasko.
Leipzig kryssade - efter att Freiburg fått ett bortdömt mål på stopptid.

Trean RB Leipzig ställdes mot Freiburg när Bundesliga var tillbaka. Då gick Leipzig på en missräkning, och var till och med nära förlust.

Med Emil Forsberg frånvarande i RB Leipzig på grund av sjukdom var det Freiburg som gjorde matchens första mål. På en hörna i den 34:e minuten skarvade Manuel Gulde in 1-0 för bortalaget.

Kvitteringen dröjde. Men med lite mer än tio minuter kvar av matchen nådde dansken Yussuf Poulsen högst på ett inlägg och knoppade in 1-1.

På tilläggstid hade sedan Freiburg ytterligare en boll i nät. Men efter VAR-granskning kunde Leipzig andas ut - målet dömdes bort. Matchen slutade 1-1.

Resultatet innebär att RB Leipzig nu kan mista sin tredjeplats. Fyran Borussia Mönchengladbach ställs senare under lördagen mot Eintracht Frankfurt och vid en vinst där har Oscar Wendt och hans lagkamrater en poäng ned till Leipzig. Freiburg är åttondeplacerat.