Leizpig vann och Dortmund chockförlorade - rockad i Bundesliga-toppen

Bundesliga

Under lördagen skedde en rockad i Bundesligas tabelltopp.
Det då Leipzig vann, samtidigt som Dortmund chockförlorade mot Köln.
Nu övertar Leizpig Dortmunds andraplats.

När Borussia Dortmund välkomnade FC Köln hemma på Signal Iduna Park förväntade sig de flesta en enkel seger för hemmalaget, då motståndaren Köln - utan Sebastian Andersson för dagen - inför matchen var segerlösa i Bundesliga. Men det skulle det bli ändring på.

Ellyes Skhiri gav Köln ledningen redan i den nionde minuten, assisterad av Marius Wolf. Med timmen spelad utökade sedan Skhiri till 2-0 och Dortmund-chocken var total. Hemmalaget lyckades få in en reducering genom Thorgan Hazard i den 74:e minuten, men det räckte inte. Slutresultatet blev 2-1 till Köln - som tog sin första seger för säsongen.

Parallellt spelade Emil Forsbergs RB Leipzig hemma mot Joakim Nilssons Arminia Bielefeld, men där blev det ingen skräll. Angeliño gav Leipzig ledningen med 1-0 i den 29:e minuten, assisterad av den 18-årige stortalangen Lazar Samardzic som värvades från Hertha Berlin i somras. Christopher Nkunku utökade sedan bara två minuter in i den andra halvleken på pass av Dani Olmo och i den 73:e minuten såg man ut att göra 3-0, innan norrmannen Alexander Sörloth missade straff. Fabian Klos reducerade i den 75:e minuten, men Leipzig vann till slut med 2-1.

I och med segern, och Dortmunds förlust, klättrar Leipzig upp på andraplats i Bundesliga. Dortmund, i sin tur, trillar ner till tredjeplatsen som Leipzig tidigare hade. Dock, kan Bayer Leverkusen putta ner både Leipzig och Dortmund om de besegrar Hertha Berlin under söndagen.