Lewandowski hjälte – sköt Bayern München till åttonde raka ligatiteln

Bundesliga

Bayern München är tyska ligamästare.
Igen.
Robert Lewandowskis mål räckte för att laget under tisdagen skulle säkra åttonde raka ligatiteln.

Bayern München visste vad som gällde under tisdagen, seger borta mot Werder Bremen hade gett klubben ligatiteln – för åttonde gången i följd. Och så blev det också, även om det var på det berömda.

Med några minuter kvar av den första halvleken serverade Jerome Boateng Robert Lewandowski med en elegant passning. Polacken sög ner bollen på bröstet och avslutade direkt på volley. Avslutet? Rätt in i buren från nära håll.

Utöver Lewandowskis mål så bjöd de röda dock inte på något vidare spel, men det räckte för att vinna med 1-0 – mycket tack vare Manuel Neuer som stod för en matchavgörande räddning under matchens sista minuter.

Werder Bremen: Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Friedl - Klaassen, Eggestein, Vogt - Rashica, Osako, Bittencourt

Bayern München: Neuer - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka -Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski