Bundesliga

Släkten var värst för Dortmund i stormötet med Bayern München
Robert Lewandowski stod för två mål i 3-1-segern.
Det första ett fantastiskt klackmål.

Den första halvtimmen gav lagen inte varandra något andrum till att vila att vila över huvud taget. Matchen böljade konstant fram och tillbaka och efter en kvart gav Arjen Robben Bayern ledningen. Holländaren vek in på vanligt vis och drog bollen elegant i bortre hörnet.

En kvart senare var Shinji Kagawa ytterst nära att kvittera för hemmalaget, men japanens skott styrdes i stoplen.

I stället för en kvittering för Dortmund utökade Bayern ledningen. Joshua Kimmich hittade Robert Lewandowski. Den tidigare Dortmund-spelaren klackade in bollen bollen via Julian Weigl in i mål. Polackens sjunde mål på sju matcher mot Dortmund.

Det blev ännu tyngre för Dortmund när mittbacken Sokratis tvingades kliva av strax före paus.

I den andra halvleken gjorde även Lewandowski 3-0, då han fick en tå på ett perfekt inspel från David Alaba.

Dortmund fick ett tröstmål i slutet genom Marc Barta, men Bayern München vann rättvist ett undehållande "Der Klassiker". Ett resultat som gör att laget rycker ifrån övriga topplag och leder nu Bundesliga med fyra poäng före Leipzig. Dortmund som nu har fyra ligamatcher utan förlust, ligger sex poäng bakom.

Sedan Jupp Heynckes tog över efter Carlo Ancelotti  har Bayern sju segrar av sju möjliga.

Borussia Dortmund: Bürki, Bartra, Sokratis, Toprak, Schmelzer, Weigl, Castro, Yarmolenko, Kagawa, Pulisic, Aubameyang.

Bayern München: Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Javi Martinez, Thiago, Robben, James, Coman, Lewandowski.

Publicerad 2017-11-04 kl 20:31