Lewandowski straffhjälte för Bayern - klart för final i tyska cupen

DFB-Pokal

Bayern München är klart för final i tyska cupen.
Detta efter att laget vunnit en svängig tillställning mot Werder Bremen.

Under tisdagen blev Emil Forsberg och hans Leipzig klart för final i tyska cupen efter att ha slagit ut Hamburg i semifinal. Nu står det klart att finalmotståndaren blir Bayern München, som vann onsdagens semifinal mot Werder Bremen.

Bayern tog ledningen i första halvlek genom Robert Lewandowski och när Thomas Müller utökade till 2-0 kvarten in i andra var det inte många som trodde på hemmalaget Bremen.

Men med två snabba mål tog sig laget in i matchen.

Först reducerade Yuya Osako till 1-2 i den 74:e minuten och bara en minut senare kunde Milot Rashica kvittera till 2-2.

En stark upphämtning av Bremen, som dock skulle få se sig besegrade efter en tveksamt dömd straff. Kingsley Coman ryckte sig förbi till vänster i straffområdet och föll lätt, men domaren valde att peka på straffpunkten. Fram stegade Lewandowski och från elva meter var anfallaren säkerheten själv när han placerade in 3-2.

Målet blev matchens sista och Bayern är därmed klart för final i tyska cupen, där man alltså ställs mot Forsbergs Leipzig.